Guestblog – the perfect artist studio?

Dit blog is geschreven door Lisetthe Jenneboer, kunstenares bij accessART. Kijk voor haar eigen blog hier.

Soms ben ik een beetje aan het browsen op het internet en dan kom je toch zulke inspirerende foto’s tegen! Foto’s van prachtige ateliers (zoals hier op Pinterest). Met fantastische inspiratiewanden. Alles perfect opgeruimd. Met in de hoek een divan (nee geen gewoon bankje of stoel of in mijn geval een matras ;-)), gedrapeerd met kussens en plaids. Hier kun je dan als kunstenaar mijmeren over je nieuwe ideeën.

the perfect artist studio  - Lisetthe Jenneboer by accessART

Tja en dan kom ik in mijn atelier… Oftewel, de zolderkamer van ons huis. Dat lijkt in de verste verte niet op deze plaatjes… Tuurlijk heb ik wel wat leuke dingetjes staan, maar over het algemeen is het er een ontplofte verfpot, haha! Maar even zonder gekheid…. Door die foto’s word ik wel onzeker…

Ben ik dan geen echte kunstenaar als ik niet zo’n mooie ruimte heb? Is de ruimte een reflectie van mijn succes, of het gebrek hiervan? Gek he? Dat ik me daardoor ineens kwetsbaar kan voelen.

Misschien herken je dat wel. Het is eigenlijk hetzelfde als Facebook. Daar leidt immers iedereen een fantastisch leven… Maar dat is ook maar een ‘foto’. Eigenlijk vergelijk ik me ook door foto’s van ateliers te bekijken met anderen… Dat realiseer ik me nu pas, nu ik dit schrijf…  Op zo’n manier wil ik me helemaal niet vergelijken met een ander! Ik wil blij zijn met alles zoals het is, terwijl ik ondertussen door mag groeien en mag hopen, dromen en plannen!

Dus ik wil je mijn atelier laten zien! Gewoon zoals het is. Niet bijzonder, maar wel van mij :-).

the perfect artist studio  - Lisetthe Jenneboer by accessART

Op mijn inspiratieprikbord vind je een hele oude tekening van mijn moeder, ik word er altijd blij van als ik er naar kijk. Zij was ook zo creatief en kunstig! Er hangen ook nog 2 ATC kaartjes (artist trading cards)  van haar. Verder nog wat quotes en een afbeelding van een werk van Degas (hou ik van!). Af en toe prik ik er wat bij of haal ik wat weg.

Ik heb ook altijd een journal op de grond liggen, hierin verwerk ik restjes verf en ontstaan er allerlei mooie kleurencombinaties.

Er staan ook altijd overal werken te drogen en te wachten op een nieuwe laag. En elke dag neem ik me voor mijn prullenbak te legen, tja…

the perfect artist studio  - Lisetthe Jenneboer by accessART

Het is gewoon niet gemakkelijk om het netjes te houden als je lekker bezig bent. En soms voelt het ook alsof ik aan het maskeren ben dat ik er werk, snap je? Wie hou ik voor de gek als ik mijn verf netjes op kleur neerzet? Of als ik elk druppeltje verf van de vloer poets? Doe ik dan niet alsof ik daar niet werk? (Ik maak het heus wel schoon hoor, hihi.) Het is zoals het is. Een ruimte om te werken, te improviseren en om te mijmeren :-).

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat probeer je te maskeren? En aan wie of wat spiegel jij je op een negatieve manier?

Dit blog is geschreven door Lisetthe Jenneboer, kunstenares bij accessART. Kijk voor haar eigen blog hier.

Lisetthe Jenneboer - artist at accessART

Lisetthe Jenneboer – artist at accessART

Comments

Geef een reactie